Maraton KRIŽEVCI – KALNIK, nedjelja 04.05.2003. godine

 

U vremenu u kojem POKRET TRČANJA postoji u cijelom svijetu, i u Hrvatskoj su Kalničani dali sjajnu ideju da se u sklopu tradicionalnog kalničkog obilježavanja Praznika rada sakupi i veći broj trkača i rekreativaca, od ove godine samo domaćih, a od iduće i slijedećih godina i stranih trkača. Time se obogaćuje sadržaj događanja na Kalniku i mogućnosti da što veći broj izletnika kvalitetnije upozna živopisno Kalničko prigorje.

U okviru Programa obilježavanja Praznika rada Turistička zajednica Kalnika organizira cestovnu utrku MALI MARATON KRIŽEVCI – KALNIK  koja je duga 19 km i trči se od centra Grada Križevaca prema Kalniku preko Gornjeg grada – Helene – Dedine – Vratna – cestom prema naselju Kalnik i zatim prema cilju koji se nalazi ispod Starog grada i Planinarskog doma na Kalniku, gdje je i cilj utrke.

Start utrke je u 11 sati na početku Trga Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima, a dolazak prvih trkača na cilj na Kalniku očekuje se iza 12 sati. Svoje sudjelovanje potvrdili su najbolji Hrvatski drugoprugaši i maratonci. Trku će osim «profesionalaca» koji će trčati za novčane nagrade, trčati i joggeri svih uzrasta iz cijele Hrvatske.

Iako organizatori nisu za prvu godinu predvidjeli žensku utrku, zbog velikog interesa utrku će trčati i trkačice.

Osim novčanih nagrada pobjednik dobiva veliki prelazni pehar Sportskih novosti i pehar u trajno vlasništvo.

Sve informacije vezane uz MARATON možete dobiti na telefon 091 533 8167 od gospodina Pere Budije.

 

 

Prije korištenja sadržaja pročitajte PRAVILA korištenja web sadržaja na www.krizevci.com ! MiV@Net Internet